Tick tack...

Fortsätter att räkna ner dagarna och har fortfarande lika svårt att förstå vad vi står inför. Som vi längtat och kämpat för det här och snart har vi vårt mirakel i våra armar. Jag bara upprepar för mig själv att inget får hända nu, allt måste gå bra nu, det måste vara värt det. 40 dagar kvar till beräknad födsel och 14 dagar kvar till cerclaget klipps bort. Det är så kort tid i förhållande till hur länge vi väntat, men tiden vill verkligen inte skynda nu märker jag... 


Kommentarer
Anna Elfvén

Åh, vad jag känner igen mig i att tiden inte vill gå sådär i slutspurten. Dagarna går i snigelfart. Men snart, mycket snart har du din skatt i dina armar. Min cerclageskatt blir nu 3 månader den 23/1 och NU går tiden FORT! Stor kram å Lycka till!

2015-01-17 @ 20:14:25
URL: http://annispannis.bloggplatsen.se
Linn

Hittade din blogg idag och har läst nu med blandade känslor. Så tufft du måste ha haft det! Men så skönt att läsa att det verkar gå vägen nu!
Jag själv sökte läkare pga mycket sammandragningar dagen innan nyår, men tappen var lång och fin. Sökte igen för två dagar sen (v 21+2), då jag har fått ännu mer sammandragningar, som dessutom gör ont. Tappen visade sig då blivit 1cm kortare sen sist. Har nu blivit sjukskriven, men fortfarande inte fått någon bricanyl eller annat att knapra på. Ska få komma och mäta igen om två veckor. Men det känns som en evighet dit. Ligger här nu med världens sammandragningar och känner mig döorolig. Pju, vad jobbigt det är med oro. :(

Svar: Hej! Hoppas att allt går bra för dig och tveka inte att söka tidigare om du blir orolig. Det handlar om liv och död och det är sjukvårdens jobb att ta hand om dig. Håller mina tummar! Kram
Maja Rothman

2015-01-23 @ 13:57:08
Lisa

Jag hittade din blogg idag, mina tvillingar föddes v29+1, men låg inne på sjukhus fr v24+5. Nu är jag gravid igen 21+1) å fick i torsdags besked att tappen börjat förkorta sig igen. Har börjat känna av sammandragningar igen å är superorolig. Så glad att du klarat dig så länge nu! Men undrar även om du fått nån progesteronbehandling å hur din tapputveckling varit när du fått den mätt? Jag har inget cirklage men funderar på vilka andra sätt du förhindrat prematuritet den här gången?

Svar: Hej! Grattis till graviditeten! Så bra att dom upptäckt att tappen förkortat sig så ni kan ha koll på den! I min förra graviditet när man misstänkte att jag hade försvagad tapp fick jag progesteronvagiatorer från v.10 och blev sjukskriven på 50% för att inte påfresta tappen. Jag mätte även tappen varje vecka och den låg stabilt på mellan 32-36 mm varje vecka. Dagen efter min sista mätning i 19+0 så fick jag ont i ryggen följt av en kraftig blödning. Vi åkte direkt till sjukhuset men fick tyvärr beskedet att tappen var helt utplånad. Jag öppnar mig alltså väldigt snabbt. Nu i denna graviditet började jag med progesteron från samma dag jag plussade och tog det dagligen fram till v.33+ jag fick även cerclaget inopererat i v.13+ och i samband med det en 100% sjukskrivning fram till v.37+0. Jag har varit mer eller mindre sängliggandes fram till ca v28 då jag började våga röra på mig igen så smått. Jag har även nu mätt tappen varje vecka från att cerclaget sattes fram till v.26 och efter det varannan/ var tredje vecka. Tappen har legat stabilt på mellan 35-40mm sen cerclaget sattes. När operationen gjordes hade tappen börjat mjukna och var ganska kort (vet inte hur kort).
Hoppas det gav dig lite svar :) jag önskar dig lycka till i graviditeten och råder dig att söka så fort du är minsta orolig. Stå på dig och tänk på att det är läkarnas jobb att hjälpa dig.
Maja Rothman

2015-01-25 @ 09:47:22
Lisa

Tack för att du delar med dig! Vad bra att man kunnat sätta in behandling som fått effekt.

jag ska iaf försöka få progesteron å se kanske om sjukskrivn 100% kan va ett alternativ. Samt att jag nog vill ha tätare uppföljning av tappen. Nu är den 28mm.

Önskar dig all lycka till å ska försöka följa din resa framöver!

2015-01-26 @ 17:31:58


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0